На Буковині понад сотню будівель переоблаштують під житло для переселенців

На Буковині понад сотню будівель переоблаштують під житло для переселенців

Ексклюзив
Укрінформ
У Чернівецькій області нарахували більше 100 будівель комунальної власності та незавершеного будівництва, які можна переобладнати під житло для внутрішньо переміщених осіб.

Про це у відповідь на запит кореспондента Укрінформу повідомили у пресслужбі Чернівецької ОВА.

"Станом на квітень 2024 року сформовано перелік будівель комунальної власності, які можуть бути переобладнані для довгострокового розміщення внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області, а також об’єкти незавершеного будівництва, які можуть бути використані для зазначених цілей, що нараховує 104 будівлі загальною площею 792,2 тис. м2", - йдеться у повідомленні.

Також в обласній адміністрації зазначили, що протягом 2022-2023 років за кошти міжнародних організацій відремонтували 48 будівель загальною площею 80,5 тис. м2, з них 30 будівель включили до переліку місць тимчасового проживання (МТП) області, в яких мешкає 1474 ВПО та вільні 280 ліжко-місць.

Станом на квітень 2024 року усього в області сформовано 73 місця тимчасового проживання, в яких мешкають 2 746 ВПО та вільними залишаються 543 ліжко-місця.

Читайте також: У громаді на Тернопільщині відновили 27 будинків для переселенців

Водночас протягом 2022-2023 років за кошти обласного та місцевих бюджетів на загальну суму 30,7 млн грн завершили ремонтні роботи шести будівель, визначених для розміщення внутрішньо переміщених осіб. У цих будівлях створили 440 місць для довготривалого проживання ВПО.

Крім того, в системі соціального захисту населення Чернівецької області з метою надання соціальних послуг функціонує 5 психоневрологічних будинків-інтернатів, дитячий будинок-інтернат та геріатричний пансіонат, в яких проживають 458 внутрішньо переміщених осіб, з яких 256 осіб похилого віку та особи з інвалідністю, які евакуйовані до області із одинадцятьох установ, розташованих у зоні активних бойових дій.

Як повідомлялося, у Чернівцях за €1,3 мільйона облаштували житло для переселенців та поліклініку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-