У Кривому Розі затримали інформатора, який зливав дані про ППО ворожому воєнкору

У Кривому Розі затримали інформатора, який зливав дані про ППО ворожому воєнкору

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала інформатора, який наводив ворожі ракети на бойові позиції протиповітряної оборони, яка обороняє Кривий Ріг та прилеглі райони Дніпропетровської області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ. 

Щоб скоригувати ракетний удар по об’єктах Збройних сил України, російські загарбники дистанційно залучили 27-річного жителя Кривого Рогу. Його дії координував кремлівський "воєнкор", який входить до медійного пулу Володимира Путіна та співпрацює з російською розвідкою.

За вказівкою ворожого пропагандиста його поплічник об’їжджав місцевість, де намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів.

Додатково зрадник відмічав на картах Google геолокації українських блокпостів та ремонтних баз військової техніки.

Отримані відомості фігурант планував месенджером передати загарбникам через куратора, проте СБУ викрила зловмисника і затримала, коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника у Харкові - шпигував за ЗСУ під час прогулянок з собакою

У затриманого вилучили мобільний телефон з електронними картами місцевості, де він позначав локації для підготовки повітряної атаки.

Під час обшуку в його помешканні виявили автомат АК-74 з глушниками та набоями до нього.

За даними слідства, фігурант поширював у Телеграм-каналах антиукраїнські коментарі і таким чином на початку цього року потрапив у поле зору російського пропагандиста.

Правоохоронці повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Вирішується питання про додаткову кваліфікацію злочинних дій фігуранта за ст. 263 ККУ (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї).

Читайте також: Готували удари надважкими КАБами по позиціях ЗСУ: у Харкові затримали агентів Росії

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала агентурну групу ФСБ РФ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-