Кличко вручив меру Брюсселя відзнаку «За сприяння обороні Києва»

Кличко вручив меру Брюсселя відзнаку «За сприяння обороні Києва»

Укрінформ
У роботі сесії Київради, яка зібралася до Дня пам’яті і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня Європи, взяли участь мер Брюсселя Філіп Клоз та делегація столиці Бельгії.

Київський міський голова Віталій Кличко від громади Києва вручив меру Брюсселя відзнаку — нагрудний знак «За сприяння обороні Києва», передає Укрінформ з посиланням на мера столиці

«Від громади Києва вручив меру Брюсселя відзнаку — нагрудний знак «За сприяння обороні Києва», – написав Кличко.

Водночас Філіп Клоз підкреслив, що Брюссель був серед перших європейських столиць, які зреагували з самого початку війни, і не тільки приймав тисячі українських біженців, але також надавав негайну допомогу громадянам в Україні, запускаючи низку перших пакетів гуманітарної допомоги.

«Це наш обов'язок - допомагати вам боротися за вашу незалежність та цінності, які Європа, Бельгія та Брюссель вважають важливими - право жити в свободі, мирі та демократії. Ваш спротив та моральний дух, ваша незламна воля — це джерело нашого натхнення. У Брюсселі — столиці Європейського союзу, ми чітко розуміємо, що ви боретеся не тільки за свою країну, а й за нас, за Європу. Будьте впевнені, що ми стоїмо разом з Україною до дня вашої перемоги», — наголосив Клоз.

Читайте також: Мер Брюсселя взяв участь у започаткуванні «Алеї друзів Києва» на Володимирській гірці

Київській міський голова зауважив, що це вже третій візит Філіпа до Києва під час повномасштабної війни. 

«І щоразу він приїздить не тільки з моральною підтримкою, а й привозить та передає допомогу, таку необхідну нам сьогодні. Це й «швидкі», медобладнання, гуманітарна допомога. Цього разу – це деяке дуже потрібне оснащення для наших бійців», – зазначив Кличко.

Він додав, що перемога над російським агресором вимагає спільних зусиль України та наших партнерів, тому збільшення обсягів і якості військової та іншої допомоги – це не тільки вияв солідарності з боку наших друзів, а й найкраща інвестиція у мирне майбутнє Європи.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада 2023 року столиці України та Бельгії - Київ та Брюссель - підписали угоду про побратимство міст.

Фото: Віталій Кличко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-