Міжнародна делегація відвідала Київщину в День пам’яті та перемоги

Міжнародна делегація відвідала Київщину в День пам’яті та перемоги

Фото
Укрінформ
У День пам’яті та перемоги іноземна делегація другого Міжнародного саміту міст і регіонів відвідала Київську область, меморіал «Янголів перемоги» в Мощуні, де вшанувала загиблих.

Як передає кореспондент Укрінформу, 8 травня делегація керівників регіонального рівня та органів місцевого самоврядування з Франції, Чехії, Словаччини, Німеччини, Польщі тощо, а також представників Ради Європи та Європейського комітету регіонів, що налічує близько 50 учасників, вшанувала пам’ять воїнів, які загинули у битві за Мощун, та оглянула зруйновані російськими авіабомбами багатоквартирні житлові будинки в Бородянці.

Учасники другого Міжнародного саміту міст та регіонів відвідали Київську область / Фото: Юлія Овсяннікова, Олександр Банний, Укрінформ

«В цьому місці не було жодного військового формування Збройних сил України. Тут жили сім’ї з дітьми. Ці будинки прийняли авіаудари в березні 2022 року, коли вони спали. Коли російська армія наступала, крім місцевої самооборони нікого не було», – розповів в Бородянці начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Читайте також: У Гостомелі вшанували пам’ять захисників, які загинули під час звільнення Київщини

Учасники делегації також оглянули центр соціально-психологічної реабілітації Міністерства у справах ветеранів у Бородянці, реконструйований на 95%, й модульне містечко для тимчасово переміщених осіб зі знищених у Бородянці будинків, а також біженців із Маріуполя, з Херсонщини, Донеччини і Луганщини.

У рамках візиту делегати відвідали Бучу та почули про звірства російських військових проти цивільного населення під час окупації.

«У мене сильні враження… Треба досягти миру й одночасно працювати над відновленням і підтримкою міст та регіонів, щоб допомогти Україні якомога скоріше повернутися на європейський рівень… Потрібно підтримувати увагу і залученість держав, місцевої влади та населення. Ми не маємо права звикати до війни», – заявив у Бучі представник Комітету регіонів і віцепрезидент Бургундії-Франш-Конте у Франції Патрік Моліноз.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2023 року в Києві пройшов Міжнародний саміт міст та регіонів за участю близько 100 представників іноземних держав з усього світу, голів асоціацій міст та регіонів, представників Конгресу Ради Європи та голів українських громад і регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-