У Києві відновили скляний купол Будинку вчителя

У Києві відновили скляний купол Будинку вчителя

Фото
Укрінформ
У столиці відновили скляний купол «Київського міського будинку вчителя», який був пошкоджений внаслідок вибуху російської ракети у жовтні 2022 року.

Про це написав Київський міський голова Віталій Кличко в Телеграмі, передає Укрінформ. 

"Разом з послом США в Україні Бріджит Брінк оглянули відновлений скляний купол "Київського міського будинку вчителя", що був пошкоджений внаслідок вибуху російської ракети у жовтні 2022 року. Одразу після вибуху фахівці КП "Київекспертиза" провели обстеження будівлі та були вжиті невідкладні заходи задля збереження будівлі, що є пам’яткою архітектури національного значення", - написав Кличко.

Він зазначив, що купол відновили за фінансової (грантової) підтримки Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини в Україні, Світового фонду пам’яток та Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Читайте також: У сховищах музею Гончара встановили сучасну систему контролю клімату для збереження експонатів

"У 2023 році місто підписало Меморандум "Про взаєморозуміння між Світовим фондом пам’яток та Департаментом освіти і науки КМДА, щодо невідкладних протиаварійних та ремонтних робіт на куполі і даху "Київського міського будинку учителя". Їх розпочали в листопаді 2023-го", - відзначив міський голова.

Він наголосив, що реставрація історичної будівлі буде і надалі продовжуватися.

Як повідомлялося, Будинок вчителя у Києві зазнав значних руйнувань в результаті обстрілів 10 жовтня 2022 року.

Фото: Telegram Віталія Кличка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-