З двох громад Харківщини за три дні евакуювали 2071 особу

З двох громад Харківщини за три дні евакуювали 2071 особу

Фото, відео
Укрінформ
З Вовчанської та Липецької громад Харківської області за три дні евакуаційних заходів до безпечніших місць вдалося вивезти 2071 людину.

Про це повідомила Національна поліція, передає Укрінформ.

До евакуації населення залучені поліцейські, співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, волонтери та місцева адміністрація.

У Харкові приймають евакуйованих мешканців Вовчанського району / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Уже кілька діб російські загарбники постійно обстрілюють прикордоння Харківської області. Під щільним вогнем опинилися населені пункти, розташовані, зокрема, на території Вовчанської й Липецької громад.

Унаслідок ворожих обстрілів гинуть та дістають поранення місцеві жителі, переважно – літні й маломобільні люди. Лише за минулу добу загинули троє осіб, ще восьмеро поранені.

"У Вовчанську за останні три дні зафіксовано майже 70-80 КАБів, які прилетіли по місту та околицях, плюс артилерія працює, міномети. В місті перебувати небезпечно", – зауважили в Нацполіції.

Читайте також: Врятувати життя: у Вовчанську триває евакуація населення

Наголошується, що евакуаційні екіпажі поліції працюють постійно. Правоохоронці через гучномовці сповіщають про необхідність залишити небезпечні населені пункти, а також обходять будинки і вмовляють людей рятуватися.

Щоб отримати допомогу в евакуації з населених пунктів, які потерпають від ворожих обстрілів, можна звернутися на гарячу лінію за номером телефону 0-800-33-92-91, спецлінію "102" або до найближчих відділень поліції.

Читайте також: Ворог обстріляв автомобіль поліцейських, які їхали евакуювати жителів Вовчанська

Як повідомлялося, зранку 10 травня російські загарбники розпочали наступальні дії уздовж кордону в Харківській області. Через масовані ворожі обстріли почалася евакуація жителів прикордонних населених пунктів регіону.

Станом на вечір 13 травня в Генштабі заявили, що на Харківському напрямку Сили оборони завдали по російських військах вогневого ураження, потіснили їх та проводять заходи зачистки на північній околиці Вовчанська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-