Зробили 26 дефібриляцій за дві години: на Буковині медики врятували пацієнтку

Зробили 26 дефібриляцій за дві години: на Буковині медики врятували пацієнтку

Укрінформ
У Чернівецькій області кардіологи провели пацієнтці 26 дефібриляцій за дві години і врятували її від смерті.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецький обласний кардіологічний центр, передає Укрінформ.

"Унікальний випадок порятунку трапився в обласному кардіоцентрі. Тут врятували жінку, яка протягом двох годин була у стані клінічної смерті. За цей час їй провели 26 дефібриляцій серця, тобто, за дві години крізь її серце 26 разів пропускали електричний струм високої напруги", - йдеться у дописі.

Як розповів завідувач відділення інтенсивної терапії ОКНП "Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр" Дмитро Онофрейчук, "швидка" доправила пацієнтку у стані клінічної смерті, з частотою пульсу 180 і більше ударів за хвилину. Через таку велику кількість скорочень її серце відмовлялося працювати і не заповнювалося кров’ю. Відтак у неї критично порушився кровообіг, мозок та інші органи не забезпечувалися кров’ю, що могло призвести до незворотніх ускладнень або й смерті.

Щоб врятувати 66-річну чернівчанку, у реанімаційному відділенні кардіоцентру протягом двох годин хворій зробили 25 дефібриляцій і лише на 26-й її серце запрацювало.

Читайте також: У Львові хірурги вперше провели операцію на відкритому серці за технологією Феррацці

Оскільки завдяки оперативно наданій кваліфікованій допомозі хвору швидко вивели із критичного стану, у неї було повністю (і без наслідків) відновлено мозковий кровообіг, не постраждала нервова та інші системи й органи. Тому після подальшого лікування у стаціонарі кардіоцентру жінку виписали додому. Днями вона приходила на контрольне обстеження та дякувала медикам за порятунок.

Як повідомлялося, в Україні вперше провели унікальну урологічну операцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-