Як проходить евакуація жителів прикордоння Сумщини

Як проходить евакуація жителів прикордоння Сумщини

Фото, відео
Укрінформ
Поліція і рятувальники Сумської області проводять евакуацію жителів прикордонного Білопілля.

Як передає Укрінформ, про повідомляють ДСНС у Фейсбуці i поліція Сумської області у Telegram.

Сьогодні співробітники ДСНС разом із Нацполіцією, волонтерськими організаціями та місцевою владою проводили у місті Білопілля евакуацію жителів з населених пунктів, що знаходяться поряд з російським кордоном.

"Сьогодні у супроводі поліції з Білопілля рушили перші евакуаційні автобуси. Усього було 28 цивільних, з них 6 дітей. Дехто з тих, котрі прийшли на евакуацію, вже не мають осель через ворожі прильоти", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Із прикордоння Харківщини евакуювали вже понад 7500 цивільних

Фахівці ДСНС зустріли евакуйованих у визначених місцях тимчасового проживання. Їм було надано соціальну допомогу та всебічну підтримку від держави.

З людьми працювали психологи ДСНС.

«Діти, маломобільні люди, дідусі та бабусі – усі отримали підтримку від рятувальників, які допомагали розміщуватися у транспорті, переносили особисті речі до евакуаційних автобусів», - ідеться у повідомленні.

У поліції додали, що упродовж тривалого часу ситуація у Білопільській громаді залишається вкрай складною, але контрольованою.

"Місто та населені пункти громади знаходяться під постійними ворожими обстрілами. Зараз тут не працюють магазини, банки та аптеки. Містяни, які терпіли гучні вибухи та до останнього сподівалися, що все минеться, зрештою погоджуються виїжджати у більш безпечні регіони", - зазначають у поліції.

Евакуація жителів Білопілля через посилення обстрілів / Фото: Нацполіція Сумщини

Раніше Укрінформ повідомляв, що сьогодні на Сумщині виїхали перші евакуаційні автобуси із містечок Білопілля та Ворожба - місцева влада та військові просять цивільних евакуюватися через постійні російські обстріли.

У  Білопіллі Сумської області внаслідок інтенсивних обстрілів оголошено про додаткову евакуацію населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-