У Київській ОВА контролюють використання коштів на будівництво фортифікацій

У Київській ОВА контролюють використання коштів на будівництво фортифікацій

Укрінформ
Київська обласна військова адміністрація та правоохоронні органи контролюють прозорість будівництва фортифікаційних споруд, а також ефективне використання коштів на ці цілі.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської ОДА Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

Будівництво кожної з військово-інженерних споруд та ліній невибухових загороджень здійснюється під безпосереднім керівництвом військового командування у тісній щоденній взаємодії, на визначених командуванням локаціях та рубежах оборони. Це питання також постійно розглядаємо на засіданнях робочої групи “Прозорість та підзвітність” за участі правоохоронців та підрядників”, - зазначив він.

За словами Кравченка, “використання державних коштів на будівництво споруд постійно перевіряють СБУ, ДБР та НАБУ. В рамках перевірок Київська ОВА надає правоохоронцям усі необхідні документи та доступ до об'єктів будівництва”. “Забезпечення прозорості та підзвітності всіх етапів – моя принципова позиція”, - підкреслив він.

Очільник ОДА поінформував, що “крім цього, за ходом будівництва здійснюють технічний нагляд представники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Вся проєктно-кошторисна документація пройшла перевірку в КНДІСЕ. По проєктно-кошторисній документації видані експертні звіти".

"Акти виконаних робіт з будівництва фортифікаційних споруд будуть закриватися лише після проведення будівельно-технічної експертизи державними експертами КНДІСЕ”, - додав Кравченко.

Він запевнив, що контроль за процесом продовжать і надалі.

Читайте також: У Міноборони показали, як завершують будівництво фортифікацій у п’яти областях

"Найближчим часом відбудеться ще одне засідання групи “Прозорість та підзвітність”. Розглянемо всі проблемні питання. Будівництво фортифікацій – важливе безпекове питання, від якого залежать як життя військових, так і цивільних”, - наголосив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Кабінету Міністрів урядовці затвердили порядок прийняття, утримання, обслуговування та ведення обліку фортифікаційних споруд.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-