Закупив неякісний зимовий одяг для військових: посадовцю Сумської міськради оголосили підозру

Закупив неякісний зимовий одяг для військових: посадовцю Сумської міськради оголосили підозру

Відео
Укрінформ
Правоохоронці викрили факт закупівлі Сумською міською радою неякісного товару для добровольчих формувань територіальної громади зі збитками в понад 5 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція

Встановлено, що у жовтні 2022 року міська рада уклала з низкою підприємців договори на поставки для добровольчих формувань форменого зимового одягу.

Начальник одного з відділів міськради мав перед укладанням угод перевірити відповідність технічних характеристик товару, а під час поставок – і саму якість.

Через неналежне виконання своїх обов’язків фігурант допустив поставку товару невідповідної якості. Підрядники ж отримали на свої рахунки кошти з міського бюджету.

Згідно з висновками експертів, закуплений формений одяг не міг бути використаний за цільовим призначенням, а сума завданих збитків сягнула 5 млн гривень.

Читайте також: Польська прокуратура розпочала слідство щодо проблем зі штурмовими гвинтівками Grot

Керівнику відділу Сумської міської ради слідчі оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років тюрми.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

У поліції додали, що раніше в межах цього кримінального провадження правоохоронці провели слідчі дії в міській раді та в інших осіб, які можуть бути причетні до цього правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні в Сумській міськраді провели обшуки у виконуючої обов'язки міського голови Юлії Павлик, перевіряли факт привласнення бюджетних коштів.

Фото: Нацполіція Сумщини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-