Торговців трофейною зброєю затримали на Донеччині та Харківщині

Торговців трофейною зброєю затримали на Донеччині та Харківщині

Фото
Укрінформ
СБУ спільно з Нацполіцією запобігла спробам продажу зброї представникам кримінальних кіл у прифронтових районах Донецької та Харківської областей.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ

"У результаті комплексних заходів затримано п’ятьох ділків, які підпільно торгували трофейним озброєнням. Серед вилученого у фігурантів – російські автомати АК-12, снайперські гвинтівки, протитанкові гранатомети та вибухівка", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Донеччині нейтралізовано злочинне угруповання, до якого належали четверо мешканців Дніпропетровщини. Вони займалися продажем бойових засобів ураження, які вивозили з районів поблизу лінії фронту.

Співробітники СБУ затримали фігурантів «на гарячому» під час збуту двох реактивних протитанкових гранат РПГ-22.

Під час обшуків у помешканнях учасників банди вилучено арсенал гранат, автоматів Калашникова та гранатометів.

Крім того, на Харківщині на території приватного домоволодіння військова контррозвідка СБУ виявила великий схрон зі зброєю та боєприпасами. Там також розташовувалася підпільна майстерня для ремонту та відновлення пошкоджених засобів ураження.

За даними слідства, схованку з нелегальним «цехом» облаштував власник помешкання – водій місцевої військової частини. Відремонтоване озброєння він планував продати в даркнеті, де потенційними клієнтами були представники криміналітету.

Під час обшуку в оселі фігуранта вилучено 3 кг пластиду; понад 100 бойових гранат; 10 протитанкових, мінометних та протипіхотних мін; ручний кулемет Калашникова; снайперську гвинтівку Драгунова; два протитанкові ракетні комплекси «Метис»; реактивний піхотний вогнемет; понад 10 тис. набоїв різного калібру.

Читайте також: СБУ затримала банду, яка продавала криміналітету трофейні кулемети та снайперські гвинтівки

За цими фактами тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності. Усе вилучене озброєння та боєприпаси будуть передані на потреби ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ запобігла у Києві чотирьом терактам - російські агенти планували вчинити їх 9 травня в будівельних гіпермаркетах та поблизу одного з кафе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-