єРобота на Вінниччині: підприємці вже отримали понад ₴370 мільйонів мікрогрантів

єРобота на Вінниччині: підприємці вже отримали понад ₴370 мільйонів мікрогрантів

Ексклюзив
Укрінформ
На Вінниччині підприємці в межах реалізації державної програми «єРобота» отримали на започаткування і розвиток бізнесу мікрогрантів на понад 370 млн грн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.

«Державна програма «єРобота» - це можливість для кожного громадянина реалізуватися як підприємець і водночас підтримати економіку України у надскладний період, сплачуючи всі податки та збори і створюючи нові робочі місця. На Вінниччині за різними напрямками цієї програми з липня 2022 року мікрогранти на започаткування і розвиток власної справи вже отримали 900 підприємців на суму 370,1 млн грн», - повідомили в ОВА.

У відомстві зазначили, що найбільшу кількість грантів підприємці регіону отримали на створення або розвиток власного бізнесу - 835 учасників програми на суму понад 199 млн грн.

Окрім того, гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства отримали 13 учасників на суму понад 48,9 млн грн. Ще 5 учасників програми отримали 31,5 млн грн грантових коштів для створення або розвитку тепличного господарства.

Кошти на створення або розвиток переробних підприємств отримали 19 учасників програми (майже 79 млн грн).

Можливостями програми для створення або розвитку власного бізнесу скористалися і 28 осіб учасників з числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їх сімей. Загалом вони отримали мікрогранти на суму 11,7 млн грн.

Читайте також: Через гранти в бізнес держава інвестувала ₴8 мільярдів

Як повідомлялось, урядовий проєкт «єРобота» передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Він спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць. Проєкт включає 6 грантових програм, зокрема, українці зможуть отримати: мікрогранти для створення власного бізнесу; гранти для розвитку переробного підприємства; державне фінансування закладки саду; кошти для розвитку тепличного господарства; грант на реалізацію стартапу, в тому числі у сфері ІТ; кошти на навчання ІТ-спеціальностям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-