Судитимуть посадовців Київводоканалу у справі про завдання збитків на ₴67 мільйонів

Судитимуть посадовців Київводоканалу у справі про завдання збитків на ₴67 мільйонів

Укрінформ
Прокуратура скерувала до суду чотири кримінальні провадження щодо службових осіб ПрАТ «АК «Київводоканал», які у 2021-2023 роках завдали збитків підприємству на загальну суму у 67 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура

«Органи Київської міської прокуратури в рамках проведення досудових розслідувань перевіряють законність використання коштів місцевими органами влади чи підприємствами, що частково або повністю перебувають у комунальній власності та фінансуються з бюджету столиці», - ідеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що серед інших, предметом багатьох кримінальних проваджень, що вже скеровані до суду чи ще тривають, є розслідування діяльності службових осіб Київводоканалу.

До суду органи Київської міської прокуратури у 2023 році скерували чотири кримінальні провадження за обвинуваченням дев’яти осіб, зокрема екс-керівника ПрАТ «Київводоканал», двох керівників департаментів, начальника відділу та інженера відділу ПрАТ, двох начальників департаментів КМДА, а також двох керівників суб’єктів господарювання – підрядників.

Читайте також: Псевдобізнесмени намагалися ошукати банк на ₴25 мільйонів - прокуратура

«Досудовим розслідуванням у цих провадженнях встановлено збитки на загальну суму 67,7 млн гривень. Мова йде про обвинувачення у службовій недбалості, розтраті коштів, отриманні неправомірної вигоди», - зазначили у прокуратурі.

Крім того, у двох кримінальних провадженнях, в яких на цей час слідство не завершено, повідомлено про підозру колишнім генеральному директору і директору управління капітального будівництва Київводоканалу. У вказаних провадженнях попередньо встановлено збитки на загальну суму 5,6 млн грн.

Також на цей час триває досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактами розтрати, заволодіння коштами Київводоканалу на суму 322 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2023 року двом посадовцям Київської міської державної адміністрації повідомили про підозру за фактом розтрати 64 млн грн на «передислокацію» плавучої насосної станції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-