У Житомирі відкрився Центр життєстійкості

У Житомирі відкрився Центр життєстійкості

Фото
Укрінформ
У Житомирі розпочав роботу Центр життєстійкості, в якому люди зможуть безкоштовно отримати допомогу психологів та соціальних працівників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Центр життєстійкості стане осередком психологічного відновлення, формування соціальних та інших психологічних навичок, які нам необхідні, аби вистояти та зміцнити свої сили. Наш центр надаватиме комплексну соціальну послугу з формування життєстійкості, яку ми трактуємо як вміння протистояти стресу та відновлювати себе», - зазначила директорка центру Лілія Соколюк.

За її словами, у Центрі життєстійкості доступні такі послуги, як індивідуальні та сімейні консультації, групи психологічної підтримки, тренінги, майстер-класи. Там надаватимуть допомогу практичні психологи та фахівці соціальної роботи.

Усі послуги Центру життєстійкості безкоштовні. У пріоритеті його роботи - учасники бойових дій, ветерани, переселенці, люди з інвалідністю, багатодітні сім’ї, одинокі матері. Окрім цих категорій в центр можуть звертатися всі жителі Житомирської громади.

Читайте також: У громадах Харківщини запрацювали Центри життєстійкості, орієнтовані на допомогу сім'ям

Як повідомлялося, програма життєстійкості є експериментальним проєктом і реалізується Міністерством соціальної політики України з 1 січня 2024 року. Наразі до неї приєдналися 153 громади. Ще близько 50 громад міністерство планує долучити до кінця року.

Фото: Ірина Чириця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-