Росія перехоплює телефонні дзвінки та листування в районах ведення бойових дій - Генштаб

Росія перехоплює телефонні дзвінки та листування в районах ведення бойових дій - Генштаб

Укрінформ
У Генеральному штабі Збройних сил України попереджають захисників про перехоплення росіянами телефонних дзвінків та листування в районах ведення бойових дій і закликають бути пильними.

Як передає Укрінформ, про Генштаб повідомляє у Фейсбуці.

“Ворог продовжує активно використовувати власні можливості з перехоплення телефонних дзвінків та листування українських військовослужбовців в районах ведення бойових дій”, - зазначають у Генштабі.

Для цього російські спецслужби: створюють фейкові базові станції стільникового зв’язку, використовують на тимчасово захоплених територіях України обладнання українських мобільних операторів для налаштування так званої “паралельної” переадресації, за якої виклик може йти одночасно на два номери – безпосереднього абонента та інший (чужий) номер, застосовують шкідливі програмні засоби, що записують звук при розмові або роблять скриншоти при листуванні і потай пересилають їх на визначені інтернет-адреси тощо.

У Генштабі пропонують військовослужбовцям пройти онлайн-курс з базових заходів кібербезпеки, щоб убезпечити себе та близьких, мінімізувати кіберзагрози й виключити можливі канали витоку інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності ворога про дії Сил оборони України.

Читайте також: Загарбники в Україні вивели з ладу понад 3000 базових станцій мобільних операторів

Даний курс підготовлений фахівцями Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут і доступний для діючих військовослужбовців за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні фахівці розробляють сервіс мінімізації ризиків користування Телеграмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-