На Донеччину після евакуації повернулися понад 230 тисяч людей

На Донеччину після евакуації повернулися понад 230 тисяч людей

Укрінформ
На Донеччині число людей, які повернулися назад після евакуації з початку повномасштабного вторгнення, становить вже 231 тис. осіб. Загалом в громадах залишаються близько 472 тис осіб.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

«В області триває евакуація, починаючи з 26 лютого 2022 року. І на теперішній час силами органів влади усіх рівнів та добровольчих формувань, волонтерів було евакуйовано більше, ніж 1 млн 415 тис осіб цивільного населення… Але за цей час повернулось на постійне місце проживання близько 231 тисячі осіб», - сказав Петлін.

Він уточнив, що з початку повномасштабного вторгнення серед евакуйованих було 168,77 тисяч дітей та близько 44 тисячі осіб з інвалідністю.

Петлін зазначив, що на сьогодні, за даними місцевих органів влади, в громадах на території Донецької області залишаються близько 472 тисяч осіб.

Разом з тим він наголосив, що за для збереження життя собі та своїм рідним, всім мешканцям області краще евакуюватися в більш безпечні регіони.

Читайте також: На Донеччині у зоні активних бойових дій залишаються понад 4000 дітей

Раніше, на брифінгу 20 січня 2024 року, Петлін інформував, що на Донеччині кількість людей, які повернулися назад після евакуації, становила 223 тисячі осіб.

Як повідомлялося, в Донецькій області на території, контрольованої українською владою, до 22 лютого 2024 року мешкало близько 1 млн 800 тис жителів.

Наразі Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-