Права переселенців: на Хмельниччині відбулося виїзне засідання спецкомісії Ради

Права переселенців: на Хмельниччині відбулося виїзне засідання спецкомісії Ради

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині відбулося засідання робочої групи Тимчасової спецкомісії Верховної Ради з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених осіб, постраждалих внаслідок збройної російської агресії.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Хмельницької ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що в засіданні взяли участь начальник ОВА Сергій Тюрін, народні депутати Максим Ткаченко та Володимир Ватрас, представники ТСК, громадської організації «ВПО України» та структурних підрозділів обласної адміністрації. Вони заслухали інформацію щодо додержання прав переселенців на території Хмельниччини та обговорили механізми посилення захисту їх прав і житлових проблем.

«Люди, яких ми приймаємо на території Хмельниччини в наші громади, - це частина нашої великої родини, і ми несемо за них відповідальність. Спочатку повномасштабного вторгнення понад пів мільйона внутрішньо переміщених людей було прийнято на певний період чи на день, тиждень або рік на територію нашої області. Загалом станом на сьогодні залишається близько 73-х тисяч внутрішньо переміщених осіб, за даними наших територіальних громад», - зазначив Тюрін.

За його словами, на Хмельниччині прийнято обласну комплексну програму підтримки ВПО на 2024-2025 роки та такі ж місцеві програми - у 32 громадах області. Також в регіоні активно триває будівництво та ремонт місць проживання ВПО.

Крім того, як зазначається, у Хмельницьку область з тимчасово окупованих територій релокувалися 60 підприємств, що створили тут близько 300 робочих місць, та 2 заклади вищої і 2 заклади фахової передвищої освіти.

Очільник ОВА додав, що до Хмельницького щодня прибувають евакуаційні потяги із прифронтових регіонів.

Читайте також: На Хмельниччині працевлаштовується лише кожний десятий безробітний переселенець

«А це означає, що запит на прихисток в області досить високий, і ми готові надати допомогу кожному, хто вирішить до нас приїхати», - наголосив Тюрін.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькій ОВА розповіли, як облаштовують житло для переселенців.

Фото: Хмельницька ОВА / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-