Прорив ворога на Харківщині: ДБР розслідує недбале ставлення до служби командирів 125 бригади

Прорив ворога на Харківщині: ДБР розслідує недбале ставлення до служби командирів 125 бригади

Укрінформ
Держбюро розслідувань розпочало слідство у справі про прорив ворога через державний кордон у Харківській області, у якій фігурують командири 125 окремої бригади тероборони.

Про це йдеться в увалі суду, яка внесена до Єдиного реєстру судових рішень, передає Укрінформ.

Як зазначається, ДБР з’ясувало, що 10 травня поблизу Стрілечої, Красного, Борисівки, Пильного, Гатища та інших населених пунктів Харківської області підрозділи 125 бригади залишили бойові позиції під час штурмових дій росіян.

За даними слідства, командування 125 бригади та підпорядкованих їй підрозділів, зокрема 415 окремого стрілецького батальйону, 23 механізованої бригади та 172 окремого стрілецького батальйону, не організувало належним чином оборону позицій на кордоні з РФ.

У документі зазначається, що в розслідуванні щодо зриву оборони позицій фігурують 56 військових, зокрема, командири взводів, радіотелефоністи, санінструктори, гранатометники, стрільці, снайпери, навідники тощо.

«Внаслідок недбалого ставлення до військової служби, не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати вказаних позицій, військової техніки та особового складу підрозділу», - йдеться в ухвалі.

Наразі в рамках розслідування призначено військову експертизу. Управління ДБР у Полтаві вилучає низку таємних військових документів, щоб проводити розслідування. Серед документів - бойові розпорядження, оперативні директиви, план фортифікацій.

Читайте також: На Куп’янському напрямку ситуація напружена, Сили оборони посилюють позиції

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники мали частковий успіх у районі Лук’янців Харківської області, їх просування вдалося зупинити. Сили оборони здійснюють контратакувальні дії. Для посилення військ на Харківський напрямок переміщені завчасно створені резерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-