На Одещині колишній антимайданівець готував удари РФ по залізниці

На Одещині колишній антимайданівець готував удари РФ по залізниці

Фото
Укрінформ
В Одеській області правоохоронці викрили агентів Федеральної служби безпеки РФ, які передавали ворогу координати об'єктів залізничної інфраструктури.

Про це повідомила Служба безпеки України, передає Укрінформ.

Ватажком агентурної групи виявився одесит, інструктор із рукопашного й ножового бою, один із активістів місцевого «Антимайдану». Він особисто перебував на зв’язку з представниками ФСБ. До протиправної діяльності залучив свого близького родича.

За завданням російської спецслужби фігуранти мали фотографувати та надсилати координати об'єктів залізничної інфраструктури регіону, що потрібно було загарбникам для подальшого знищення цих локацій і відповідно – унеможливлення руху частиною колій.

Цих самих агентів ФСБ залучила також до інформаційно-підривної діяльності проти України. За даними слідства, згаданий ватажок особисто адміністрував в одній із соцмереж групу прихильників так званої «новоросії». Там він організував збір коштів для бойовиків терористичних організацій «Л/ДНР».

Читайте також: В Україні оголосили підозру заступнику міністра оборони Росії

Також зловмисник створював і поширював у мережі Інтернет матеріали із закликом до захоплення влади та зміни меж території України. Робив це, зокрема, через ресурс novorus.info – так зване «центральне інформагентство новоросії».

СБУ поетапно задокументувала розвідувально-підривну діяльність російських агентів і затримала їх.

Під час обшуків за місцями перебування фігурантів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та засоби зв’язку з доказами злочинних дій.

Ватажок отримав підозру за ч. 2 ст. 110 і ч. 1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, створення терористичної групи чи терористичної організації.

Його родичу оголошена підозра за ч. 2 ст. 114-2 ККУ – несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала інформатора російського управління розвідки, який допомагав ворогу готувати захоплення міста Вовчанськ Харківської області.

Перше фото ілюстративне: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-