У Миколаєві суд дозволив двом засудженим служити у Силах оборони

У Миколаєві суд дозволив двом засудженим служити у Силах оборони

Укрінформ
Суд у Миколаєві дозволив двом засудженим мобілізуватися і проходити військову службу за контрактом.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду м.Миколаєва у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначається, суддя розглянув два подання ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор» про умовно-дострокове звільнення двох засуджених, 1984 та 1998 років народження, для проходження військової служби за контрактом.

Засуджені, один за вчинення крадіжки, а інший - за вчинення шахрайських дій, на судовому засіданні підтвердили бажання проходити військову службу за контрактом. Обидва за висновками медичної комісії визнані придатними до військової служби.

"За результатами розгляду подання та доданих матеріалів суд задовольнив його та постановив звільнити засуджених умовно-достроково від відбування основного покарання, зобов’язати ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор» передати останніх підрозділу Національної гвардії України для супроводження їх до відповідного ТЦК і СП з метою укладання контракту і подальшого проходження військової служби", - поінформували у суді.

Читайте також: Майже 350 ув'язнених вже звільнили для мобілізації в армію - Малюська

Крім того, суд ухвалив встановити над чоловіками адміністративний нагляд строком на 1 рік із забороною перебування поза межами дислокації військової частини та виїзду в особистих цілях за межі частини без дозволу командира.

У пресслужбі зазначили, що це перші подібні рішення, ухвалені в Миколаєві. Ще кілька подань про звільнення засуджених для проходження військової служби перебувають на розгляді.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня Верховна Рада ухвалила закон щодо запровадження інституту умовно-дострокового звільнення осіб від відбування покарання для безпосередньої їх участі в обороні України, захисті її незалежності та територіальній цілісності.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-