Нідерландські благодійники відкрили у Дніпрі шпиталь для тварин, постраждалих через війну

Нідерландські благодійники відкрили у Дніпрі шпиталь для тварин, постраждалих через війну

Фото
Укрінформ
У Дніпрі нідерландські благодійники відкрили шпиталь невідкладної допомоги для тварин, що постраждали через війну.

Як повідомляє кореспондентка Укрінформу в Гаазі, ініціатива належить нідерландському благодійному фонду House of Animals, що стала можливою завдяки тисячам пожертвувань від любителів тварин із Нідерландів та Бельгії.

“Коли ми були в Україні у грудні минулого року, ми побачили, що є величезна потреба в медичній допомозі для тварин, постраждалих від війни. Багато тварин перебувають у жахливому стані. Коти з простреленими очима та собаки з тяжкими ранами живота чи переломами лап. Тварин щоденно привозять українські військові до притулків для тварин, які ми підтримуємо вже понад два роки. Без невідкладної медичної допомоги більшість тварин не мають шансів, ми це бачили на власні очі. Дніпро видається найкращим місцем для шпиталю невідкладної допомоги”, - розповіла Укрінформу нідерландська захисниця тварин і засновниця зоозахисної організації House of Animals Карен Сутерс.

Вона також зазначила, що шпиталь для тварин, що постраждали через війну, знаходиться на території притулку для тварин Pegasus.

“У шпиталі для тварин є операційна. Є стерильні палати на 70 лікарняних ліжок та відділення із медикаментами та продукцією медичного призначення. Ветеринари в Україні добре підготовлені та надають оптимальну медичну допомогу. І дуже важливо: всі працюють із такою неймовірною любов'ю та індивідуальною увагою до кожної тварини!” - підкреслила засновниця зоозахисної організації House of Animals Карен Сутерс.

Шпиталь невідкладної допомоги для тварин назвали “Люсі”, на честь вівчарки Люсі, яку тяжко поранену привезли до притулку для тварин у Дніпрі у грудні.

“Попри біль від травм, Люсі залишалася бадьорою та повною життя. На жаль, зрештою вона померла через відсутність гігієни та належного медичного догляду. Шпиталь для тварин прагне запобігти таким наслідкам у майбутньому”, - зазначила Карен Сутерс.

Читайте також: Головними проблемами деокупованих громад є міни та безпритульні тварини

У грудні 2023 року House of Animals звернувся до нідерландських та бельгійських любителів тварин з проханням пожертвувати на шпиталь у Дніпрі для тварин, що постраждали через війну.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькій області створили перші три охоронні зони для збереження об’єктів Червоної книги України та біорізноманіття у лісах.

Фото надані House of Animals

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-