Для оборони країни: на Харківщині суд зобов’язав повернути державі земельну ділянку біля кордону з РФ

Для оборони країни: на Харківщині суд зобов’язав повернути державі земельну ділянку біля кордону з РФ

Укрінформ
Прокуратура через суд зобов’язала фермерське господарство повернути державі земельну ділянку вздовж російсько-українського кордону на Харківщині вартістю понад 645 млн грн.

Про це повідомила у Телеграмі Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

Як зазначається, у жовтні 2023 року Харківська обласна прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави в особі Харківської обласної військової адміністрації до Золочівської селищної ради Богодухівського району та одного з фермерських господарств про повернення державі земельної ділянки площею більш як 103 га та вартістю понад 645 мільйонів гривень.

Встановлено, що вказана земельна ділянка незаконно вибула з державної власності до комунальної та передана в оренду приватному суб’єкту господарювання для сільськогосподарських потреб.

У прокуратурі наголошують, що ці землі фактично є землями прикордонної смуги та повинні використовуватись виключно для зведення та експлуатації інженерних захисних споруд для захисту від агресії країни-терориста.

“Такі землі можуть перебувати виключно у державній власності та мають використовуватись для оборони країни та забезпечення діяльності органів прикордонної служби”, - наголошують у прокуратурі.

Читайте також: На Хмельниччині суд повернув з незаконного володіння землю на ₴1 мільярд

Зазначається, що використання цих земель для сільськогосподарських потреб, вибуття з державної власності та перебування в оренді приватних суб’єктів господарювання унеможливлює їх використання для захисту країни.

“Господарським судом Харківської області задоволено позовну заяву прокурора. За результатами заходів, вжитих обласною прокуратурою з метою реального виконання вказаного судового рішення, забезпечено припинення державної реєстрації права комунальної власності та права користування на вказану земельну ділянку з метою її реєстрації за державою в особі відповідного уповноваженого органу”, - зазначили у прокуратурі.

Як повідомлялося, Держбюро розслідувань у справі про прорив військами РФ державного кордону в Харківській області перевіряє рівень забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікацій та взаємодію між військовими підрозділами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-