Одеський суд взяв під варту співробітника ТЦК, якого підозрюють в організації заробітку на ухилянтах

Одеський суд взяв під варту співробітника ТЦК, якого підозрюють в організації заробітку на ухилянтах

Укрінформ
В Одесі Київський райсуд обрав підозрюваному в незаконних оборудках начальнику відділу Приморського РТЦК та СП запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 242 240 гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Київського райсуду, передає Укрінформ.

За даними слідства, військовослужбовець Приморського РТЦК та СП в м. Одесі, маючи право доступу до системи «Оберіг», протиправно забезпечив несанкціоноване внесення змін в облікових картках 138 військовозобов’язаних осіб.

«Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розмір застави складає 242 240 гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на час розгляду клопотання підозрюваний не був затриманий. Ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Читайте також: Допомагали ухилянтам: у Києві затримали банду, яку координували «злодії в законі» трьох кланів

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі правоохоронці викрили посадовця Приморського РТЦК та СП, який організував масштабний механізм заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації. Починаючи з 2023 року начальник відділу РТЦК в системі «Оберіг» змінив дані військовозобов’язаних, фіктивно зробивши їх непридатними для військової служби. Така послуга коштувала ухилянтам від 4,5 до 7 тис. доларів США та надавала змогу фігуранту заробити щонайменше мільйон доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-