Із небезпечних районів Харківщини та Сумщини вже евакуювали близько 20 тисяч людей

Із небезпечних районів Харківщини та Сумщини вже евакуювали близько 20 тисяч людей

Укрінформ
З небезпечних районів Харківської та Сумської областей евакуйовані близько 20 тисяч осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На сьогодні маємо три райони Харківської області та п'ять районів Сумської області, звідки оголошена обов'язкова евакуація. Станом на сьогодні вже близько 20 000 людей евакуйовано. Вони їдуть і самотужки, і за допомоги волонтерів, і завдяки нашим ДСНС та "Білим янголам", - сказала вона.

За словами Верещук, мешканці Сумщини та Харківщини воліють переміщатися у більш безпечні райони своїх областей, а не виїздити за їх межі. Вона нагадала, що для допомоги у виїзді із зон активних бойових дій необхідно звернутися на гарячі лінії обласних військових адміністрацій. Зокрема, за номером 0 800 301 501 - до Сумської ОВА, а за номером 0 800 339 291 - до Харківської ОВА. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 15-48.

Читайте також: На Харківщині з початку наступу РФ загинули щонайменше 35 цивільних, 137 отримали поранення - ООН

Верещук додала, що в Україні продовжують курсувати евакуаційні потяги: на Сумщині, на Донеччині - із Покровська на Волинь та на Херсонщині.

Як повідомляв Укрінформ, Верещук заявляла, що люди, які евакуювалися з небезпечних районів Харківської області, можуть поновити статус внутрішньо переміщеної особи та оформити виплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-