На Закарпатті відкрили перший рекрутинговий центр Нацгвардії

На Закарпатті відкрили перший рекрутинговий центр Нацгвардії

Фото
Укрінформ
На Закарпатті відкрили перший рекрутинговий центр НГУ - із 28 травня він працює в Ужгороді, тут можна влаштуватися на вакантні посади в частині Нацгвардії, що дислокується в регіоні.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник Закарпатського підрозділу Нацгвардії України Олексій Куделя.

"Центр рекрутингу НГУ запрацював 28 травня в місті Ужгороді. Це перший на Закарпатті рекрутинговий центр Нацгвардії. Ми спонукаємо людей через нього вступати до лав нашого підзроділу Нацгвардії, який дислокується на Закарпатті та несе службу з охорони громадського порядку в регіоні, охороняє важливі державні обʼєкти та дипломатичні установи. Деякі наші частини також виїжджають на завдання у зону бойових дій", - сказав Куделя.

За його словами, для рекрутів пропонують багато вакансій - це і бойові, і небойові посади, наприклад, кухарі та медики.

Як зазначив Куделя, із центру в Ужгороді також на прохання особи можуть допомогти рекрутуватися на службу в НГУ у Львів чи, наприклад, у Вінницю - але передусім тут шукають людей на посади до свого підрозділу.

Читайте також: У Києві відкрився перший рекрутинговий центр Сил спецоперацій

"Щоб потрапити на посаду до нас, людині не потрібно йти в ТЦК - у нашому центрі є фахівці, які пояснять, які необхідно зібрати документи. Далі із зібраним пакетом документів людина вже приходить у частину, проходить співбесіду з психологом та командиром, скеровується на ВЛК та, у разі погодження, одразу заступає на службу", - сказав Куделя.

Також, зауважив він, у рекрутинговому центрі НГУ в Ужгороді надають консультації для молодих чоловіків і дівчат, які хочуть вступити до навчальних закладів Нацгвардії та здобути вищу освіту й офіцерське звання, й після захисту дипломної роботи стати командирами підрозділів.

Як зазначив Куделя, такий центр рекрутингу наразі єдиний на Закарпатті. Відкриття наступних в інших містах регіону можливе, якщо у цьому буде потреба.

Як повідомлялося, у Шостці Сумської області відкрили Центр рекрутингу української армії, це вже 21-й такий осередок в Україні.

Фото: Олексій Куделя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-