На Харківщині відкрили першу підземну школу

На Харківщині відкрили першу підземну школу

Відео
Укрінформ
У Харківській області відкрили першу підземну школу.

Як передає Укрінформ, про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляє у Фейсбуці.

"Сьогодні захисна споруда Люботина розпочала роботу у тестовому режимі. Укриття найвищого класу безпеки А-4 та розраховане на 400 людей. Загальна вартість — майже 73 мільйони гривень. Це кошти з фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету", - ідеться у повідомленні.

Тут облаштована система опалення, вентиляції, водопостачання, встановлений дизельний генератор на випадок тривалого відключення світла.

Приміщення повністю пристосоване для людей з інвалідністю, має підйомник та інші елементи безбар'єрного простору.

"Освітній простір навіть під час літніх канікул будемо використовувати для надолуження освітніх втрат. Дирекція закладу розробляє графік навчання у кілька змін", - зауважив Синєгубов.

За його словами, сьогодні тут вперше наживо зустрілися школярі п'ятого класу.

"Ворожий сусід не залишає нам іншого виходу як створювати підземні простори. Аби хоч не надовго, але все ж діти могли відчути шкільне дитинство", - зазначив начальник ОВА.

Читайте також: Харків’яни представили потенційним інвесторам у Люксембурзі проєкт безпечного підземного містечка

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області від ранку середи, 29 травня, внаслідок обстрілів постраждали дев'ятеро людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-