Правоохоронці викрили угруповання, яке переправляло ухилянтів за кордон

Правоохоронці викрили угруповання, яке переправляло ухилянтів за кордон

Фото
Укрінформ
Оперативні співробітники Чопського прикордонного загону затримали членів злочинного угруповання, яке займалося переправленням чоловіків призовного віку через державний кордон.

Про це повідомляє Держприкордонслужба, передає Укрінформ.

Зазначається, що переправники потрапили у поле зору правоохоронців ще взимку, коли намагалися перевести до Румунії двох громадян України, жителів Закарпаття та Івано-Франківщини. Організатора, провідника та двох чоловіків затримали наприкінці лютого за кількасот метрів від держрубежу, у районі Тячева.

Було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.332 ККУ. Прикордонники та поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживання переправників у Києві, під час яких вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони правопорушників, а також банківські картки, карти памʼяті, блокноти з чорновими записами фінансових розрахунків, пристрої для відстрілу гумових куль, рушницю та інші предмети, що можуть бути доказами у справі.

Читайте також: У Румунії затримали двох українців, які побили прикордонника на Закарпатті

Організатора протиправної схеми затримали та конвоювали до ГУНП у Закарпатській області. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 317 940 гривень. Вирішується питання щодо повідомлення підозри іншим учасникам угруповання.

Слідчі дії тривають.

Як повідомлялось, на Закарпатті прикордонники виловили з Тиси чотирьох чоловіків із надувними дитячими кругами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-