У харківській метрошколі провели останній дзвоник

У харківській метрошколі провели останній дзвоник

Фото
Укрінформ
У Харкові свято останнього дзвоника 31 травня провели в облаштованій метрошколі, в освітніх закладах обмежилися онлайн-заходами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Для дітей, які протягом року навчалися в метрополітені, підготували розважальну програму волонтерські організації - без жодних «шикувань» на лінійку та декламування віршів.

Читайте також: У Харкові перша підземна школа отримала дозвільні документи

«Проводимо «Останній дзвоник» сьогодні в тих умовах, які нам диктує реальність і безпекова ситуація. Імпровізоване свято з допомогою волонтерів. Емоції позитивні і в дітей, і в учителів, і в батьків», - зазначила начальниця управління освіти адміністрації Шевченківського району Харкова Юлія Башкірова.

Протягом року кількість дітей, які навчалися в метро, суттєво збільшилася. На станції «Перемога» в Шевченківському районі у вересні 2023-го було лише 258 учнів, на травень 2024-го – 731.

Улітку в метрошколі теж проходитимуть заняття - для учнів, які хочуть поліпшити свої знання.

Свято Останнього дзвоника у харківській метро-школі / Фото: В`ячеслав Мадієвський, Укрінформ

«Серйозні плани на червень і серпень, матимемо цикл заходів із подолання освітніх втрат. Уже розроблені графіки консультацій з української мови, математики, історії України, англійської мови, фізики, хімії. І ми запросили до участі не тільки ті школи, які працювали у метро протягом року, провели опитування - хто хоче та може відвідувати заняття. Визначили школи, яким це цікаво. Попит значний, увесь червень уже розписаний. Щодня всі кабінеті будуть зайняті у дві зміни», - розповіла Башкірова.

Читайте також: Останній дзвоник для київських школярів цьогоріч пролунає 31 травня

Вона додала, що до програми літнього навчання залучать Центр дитячої та юнацької творчості.

«Все ж це літо, час канікул. Тому будемо проводити і якісь розважальні та творчі заняття. Будемо також залучати й волонтерів», - сказала керівниця райуправління освіти.

Як повідомлялося, станом на весну 2024 року в приміщеннях, облаштованих у метрополітені, навчалися у змішаному форматі більше 2200 дітей. До наступного навчального року міськрада хоче підготувати ще класи, аби охопити офлайном у підземці ще 200 бажаючих.

Усього в харківських школах навчаються 108 тис. учнів, понад половина з них фізично перебувають у Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-