Прикордонники посилюють контроль берегової лінії Тиси та гірських маршрутів

Прикордонники посилюють контроль берегової лінії Тиси та гірських маршрутів

Ексклюзив
Укрінформ
Берегова лінія закарпатської річки Тиси і без мінування перебуває під посиленим контролем ДПСУ, як і гірські маршрути, які з потеплінням переправники та порушники кордону стали використовувати частіше.

Про це в коментарі кореспондентці Укрінформу повідомила речниця Мукачівського прикордонзагону ДПСУ ім. Героїв Карпатської Січі Леся Федорова.

"Усі ймовірні шляхи пресування потенційних порушників кордонів нами посилено додатковими прикордонними нарядами", - повідомила вона.

Крім того, додала Федорова, на ділянці використовується пілотована та безпілотна авіація для моніторингу кордону, а також для відстеження ймовірних порушників.

"Якщо помітили порушників кордону, то далі за ними ведеться нагляд із безпілотного апарату - як в темний, так і в денний час доби, аби надалі зманеврувати нашими силами та засобами, та затримати порушників. Плюс діють контрольні пости на дорогах - знову ж таки, там, де будуть намагатися пройти порушники кордону та їхні переправники", - сказала вона.

Як відзначила речниця Мукачівського ПЗ ДПСУ, нагляд за ділянкою кордону з річкою Тисою ведеться на постійній основі.

"Зараз ми посилюємо контроль не тільки береговою лінією Тиси, а й гірських маршрутів - із потеплінням порушники кордону стали використовувати їх частіше", - зазначила вона.

Читайте також: За час війни викрили майже 400 груп, які допомагали ухилянтам тікати за кордон

Як раніше повідомляв Укрінформ, речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що чутки щодо "мінування" берегів закарпатської річки Тиси є ворожим ІПСО.

Як повідомлялось, у Тисі від початку повномасштабного російського вторгнення було виявлено 31 тіло чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Востаннє утоплеників виявляли на початку минулого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-