На Чернігівщині засудили військового РФ, який розстріляв автомобіль із цивільними

На Чернігівщині засудили військового РФ, який розстріляв автомобіль із цивільними

Укрінформ
До 11 років позбавлення волі засуджено російського військового, який розстріляв автомобіль із мирними людьми на Чернігівщині.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, передає Укрінформ.

Як зазначається, за публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської окружної прокуратури судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним військовослужбовця ЗС РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

За даними слідства, у березні 2022 року сім’я з неповнолітньою дитиною прямувала на власному автомобілі із села Деснянка Чернігівського району в бік обласного центру.

«На блок-посту біля виїзду з населеного пункту російський військовослужбовець за відсутності будь-якої загрози для нього та військ країни-агресора з автоматичної зброї розстріляв цивільний автомобіль», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Заочно судитимуть російського військового, який розстріляв жителя Київщини

Пасажирка транспортного засобу, як зазначають в ОГП, дістала вогнепальні поранення, інші особи не постраждали.

Досудове розслідування і оперативний супровід у справі здійснювалися слідчими та відділом кримінального розшуку Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Як повідомляв Укрінформ, російського військового, який розстріляв водія автомобіля під час тимчасового захоплення Бучі Київської області, засудили до 12 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-