На Хмельниччині викрили схему підробки сертифікатів для експортерів зерна

На Хмельниччині викрили схему підробки сертифікатів для експортерів зерна

Фото
Укрінформ
Правоохоронці на Хмельниччині викрили схему видачі підроблених сертифікатів експортерам зерна, яку організували посадовці Держпродспоживслужби та митний брокер.

Про це повідомила у Фейсбуці поліція Хмельницької області, передає Укрінформ.

«Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу УСБУ та процесуального керівництва прокуратури викрили на службовому підроблені керівника та головного спеціаліста одного з відділів Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, а також їхнього спільника - митного брокера», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, фігуранти розробили злочинну схему видачі підроблених фітосанітарних сертифікатів експортерам зерна.

Зазначається, що вони без проведення експертиз вносили дані про відповідність продукції до спеціальної інформаційної системи, доступ до якої є у співробітників Держпродспоживслужби. А всю необхідну для цього інформацію про транспортні засоби та вантажі надавав посадовцям митний брокер.

Слідчі вже оголосили фігурантам підозри у службовому підробленні та несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах (ч. 1 ст. 366 та ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України). На період розслідування суд обере їм запобіжний захід.

Читайте також: «Інвестиції» у криптовалюту: поліція викрила мережу шахрайських колцентрів

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті затримали членів шахрайського колцентру, які ошукали громадян ЄС на мільйони гривень.

Фото: Поліція Хмельницької області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-