На Донеччині завершили реалізацію 8 проєктів з облаштування укриттів у школах

На Донеччині завершили реалізацію 8 проєктів з облаштування укриттів у школах

Укрінформ
У Донецькій області з початку поточного 2024 року завершена реалізація восьми проєктів з облаштування укриттів в закладах освіти та триває реалізація ще 32-х таких проєктів.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Ще з 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення і прийшло розуміння того, що ми не зможемо без укриттів ніколи відкрити заклад освіти, Донеччина теж розпочала цю роботу. Більш активніше вона була у 2023 році. І ми вже маємо об'єкти фонду захисних споруд цивільного захисту, які в принципі готові, обмежено готові. Це у 71 закладі освіти є такі укриття. У 2024 році, вже закінчено реалізацію 8 таких проєктів з облаштування укриттів», - сказала Сідашева.

Вона уточнила, що цьогоріч облаштували укриття в закладах освіти Миколаївської, Краматорської, Криворізької, Покровської та Слов'янської територіальних громад.

За словами Сідашевої, на Донеччині «і зараз триває ще реалізація 32-х таких проєктів».

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти.

Читайте також: Росіяни вдарили авіабомбами по Селидовому на Донеччині - шестеро поранених

Регіон має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На території Донецької області, яка контролюється українською владою, російські загарбники на початок травня 2024 року пошкодили та зруйнували будівлі 377 шкіл та 359 дитячих садочків.

В 2023/24 навчальному році учні дистанційно здобували освіту в 275 школах Донеччини.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-