Гуманітарний комітет ВР провів виїзне засідання у пошкодженій обстрілом Академії Бойчука

Гуманітарний комітет ВР провів виїзне засідання у пошкодженій обстрілом Академії Бойчука

Фото
Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики провів виїзне засідання в академії імені Михайла Бойчука, що у березні зазнала пошкоджень унаслідок ракетного удару РФ.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

Як зазначається, члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики за участю представників Мінфіну, МКІП, КМДА, Київської міської ради та міжнародних організацій під час виїзного засідання оглянули об’єкти Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва й дизайну імені Михайла Бойчука.

Учасники виїзного засідання наголосили, що академія Бойчука є стратегічно важливою інституцією в справі формування ідентичності українського мистецтва, і якнайшвидше відновлення зруйнованих і пошкоджених приміщень є пріоритетним завданням.

За результатами огляду об’єктів парламентський комітет рекомендував МКІП спільно з МОН порушити клопотання перед Кабінетом міністрів щодо виділення коштів із резервного фонду державного бюджету для відновлення пошкоджених об’єктів.

Члени комітету також наголосили на необхідності звернутися до міжнародних організацій, які реалізують проєкти з підтримки мистецько-освітніх закладів в Україні, з проханням розглянути можливість сприяння у відновленні академії.

Читайте також: Під руїнами художньої академії імені Бойчука залишилися дипломні роботи студентів - ректорка

Як повідомляв Укрінформ, у Києві внаслідок російського ракетного обстрілу 25 березня було зруйновано частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. Зокрема, було розбито спортивну залу, конгрес-хол та виставковий центр. Суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр і аудиторії закладу.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-