Авто на військовому обліку: у Києві оголосили підозру двом ділкам, які продавали фальшиві довідки

Авто на військовому обліку: у Києві оголосили підозру двом ділкам, які продавали фальшиві довідки

Укрінформ
У Києві повідомили про підозру двом особам, які допомагали отримати фальшиві довідки про перебування автомобілів на військовому обліку.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає Укрінформ.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 65-річному посереднику, який за 15 тис. грн допомагав юридичним особам переоформити автомобілі, надаючи фальшиві довідки про перебування цих транспортних засобів на військовому обліку (ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Також повідомлено про підозру адміністратору територіального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ, який незаконно надав посереднику інформацію з обмеженим доступом з Інформаційного порталу Національної поліції України (ч. 2 ст. 362 ККУ України).

Встановлено, що підозрюваний отримував від адміністратора інформацію щодо притягнення особи до адміністративної відповідальності. Він зробив три запити до системи під своїм логіном, а згодом незаконно передав ці дані й допустив витік службової інформації.

Читайте також: В Івано-Франківську майор продав «бойову повістку» за $500

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Державного бюро розслідувань оголосили підозру заступнику директора одного із департаментів Київської міської державної адміністрації, який вимагав хабарі у київських автоперевізників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-