Напад на волонтерку в Києві: другому пенсіонеру оголосили підозру

Напад на волонтерку в Києві: другому пенсіонеру оголосили підозру

Укрінформ
У Києві повідомили про підозру другому чоловіку – 70-річному киянину, який 2 червня брав участь у нападі на волонтерку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури Києва повідомили про підозру 70-річному чоловіку за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб (за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Як встановила прокуратура, 2 червня у підозрюваного був день народження, тож він разом із 73-річним знайомим, з яким вони торгують на ринку, відзначили цю подію алкоголем та ввечері поверталися додому.

На виході з підземного переходу на вулиці Новокостянтинівській підозрюваний, з його слів, вирішив зробити дівчині кілька компліментів, втім вона його залицянь не оцінила.

Не бажаючи спілкування, вона відповіла, що не розуміє чоловіків. Відповідь українською мовою викликала агресію нетверезих пенсіонерів, які почали нецензурно ображати дівчину, тож вона вирішила знімати їх на мобільний телефон.

Далі підозрюваний кілька разів вдарив її по нозі, а також завдав удару долонею в ніс. Все це відбулося після того як його спільник відібрав у дівчини телефон. Постраждалій вдалося повернути телефон. Після чого зловмисники зникли з місця події.

Наразі 70-річний підозрюваний своєї вини не визнає. Стверджує, що лише намагався зупинити конфлікт дівчини зі своїм знайомим.

У прокуратурі нагадали, що той самий друг час від час змінює свої покази – спершу переконував, що на відео не він і ніякого конфлікту з дівчиною не було, згодом стверджував, що він нічого не пам’ятає через свій поважний вік.

Читайте також: У Києві затримали колишнього військового, який на Хрещатику вдарив працівника ТЦК

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 4 років.

Прокурор клопотатиме про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляв Укрінформ, поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу 2 червня двох чоловіків на волонтерку в Оболонському районі. Причиною конфлікту нібито стало те, що вона розмовляла українською. На кадрах, зокрема, один із чоловіків нецензурною лексикою хвалиться, що в молодості у Києві бив тих, хто розмовляв українською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-