На Тернопільщині судитимуть посадовців ДСНС за незаконні оборудки з держзакупівлями

На Тернопільщині судитимуть посадовців ДСНС за незаконні оборудки з держзакупівлями

Укрінформ
За незаконні оборудки з державними закупівлями на мільйон гривень судитимуть двох посадовців ДСНС.

Про це повідомляє у Фейсбуці Тернопільська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо начальника одного з підрозділів Головного управління ДСНС України у Тернопільській області, обвинуваченого у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України), у зловживанні владою та службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) і його підлеглій - фахівчині з ресурсного забезпечення за ч. 2 ст. 364 КК України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, наприкінці 2022 року, всупереч вимогам законодавства та без оголошення відкритих торгів, підозрювані уклали з приватним підприємцем договір купівлі-продажу промислово-секційних воріт по завищеній вартості, в результаті чого державному бюджету спричинено збитки на суму понад мільйон гривень. Крім цього, посадовець безпідставно підписав видаткову накладну про фіктивне отримання товару у грудні 2022 року, хоча насправді підприємець не виконав зобов'язання вчасно.

Як з'ясувалось, лише на початку 2023 року підприємець замовив ворота за кордоном за нижчою ціною, ніж була вказана у договорі. Аби приховати реальну вартість замовлення, спільники внесли недостовірні відомості до офіційних документів. Вони навмисно не вказали марку та технічні характеристики воріт після публікації звіту про закупівлю.

Читайте також: Ексрадника ОП викрили на багатомільйонних махінаціях із закупівлі трансформаторів для Укрзалізниці

Завершено розслідування, що здійснювало ТУ ДБР, розташоване у місті Львові, за оперативного супроводу Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині державі повернули 10 гектарів земель вартістю понад ₴300 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-