Жителя Харкова затримали за підозрою в роботі на РФ та проросійську агітацію

Жителя Харкова затримали за підозрою в роботі на РФ та проросійську агітацію

Фото
Укрінформ
Жителя Харкова підозрюють у передачі Росії інформації про місця дислокації підрозділів ЗСУ та проросійську агітацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

“Цьому чоловікові 41 рік, він живе на ХТЗ (один із житлових масивів Харкова - ред.). Поки окупанти тероризують місто та намагаються знову захопити наші території, він активно писав до ворожих пабліків та кураторам. Коли слідчі вилучили його телефон, то дізналися, що цей зрадник ще й зливав відомості про Збройні сили України проросійському блогеру Олександру Кондрусику на псевдо «Саша-псих». Писав і про пересування нашої техніки, і про розташування ППО, - розповів Болвінов.

За його даними, затриманий останнім часом ніде не працював і вів дуже закритий спосіб життя. Раніше був водієм і навіть волонтерив - розвозив харчі для підрозділів ЗСУ.

“А згодом став агітувати за окупацію України - в Telegram став активним коментатором ворожих спільнот та висловлювалися на підтримку російської агресії”, - зазначив Болвінов.

Харків’янина затримали та повідомили про підозру, суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення 120 тисяч гривень застави.

За виправдовування збройної агресії РФ та глорифікацію її учасників чоловікову загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією.

Читайте також: На Харківщині затримали зрадника, який «зливав» росіянам позиції ППО

Олександр Кондрусик, якому, за даними слідства, затриманий передавав інформацію про ЗСУ, восени 2021 року висував свою кандидатуру на посаду міського голови Харкова, але згодом зняв свою кандидатуру.

“Нині ховається в РФ та внесений до бази «Миротворець», - повідомив керівник слідчого управління.

Як повідомлялося, 3 травня Служба безпеки України заявила про затримання у Харкові російського інформатора, який передавав ворогу дані про розташування Збройних сил України, зокрема місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів.

Фото: Сергій Болвінов / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-