Смерть чоловіка у Житомирському ТЦК: стали відомі нові обставини

Смерть чоловіка у Житомирському ТЦК: стали відомі нові обставини

Укрінформ
У Житомирському обласному ТЦК та СП повідомили додаткові деталі про обставини смерті 32-річного чоловіка.

Як передає Укрінформ, про це Житомирський обласний ТЦК та СП повідомив у Фейсбуці.

«У ході з'ясування обставин додатково стало відомо, що 28 травня військовозобов’язаного Сергія К. з ознаками алкогольного сп’яніння доставили до 2-го відділу Звягельського РТЦК та СП для проходження військово-лікарської комісії. У зв’язку зі станом прибулого прийнято рішення відправити зазначеного громадянина додому. Проте він висловив прохання залишитися в розташуванні роти охорони, бо проживає сам і з огляду на погане самопочуття внаслідок вживання алкоголю. Через кілька годин після пробудження чоловік зателефонував родичам, повідомив про свої наміри та підтвердив, що протизаконні дії до нього не застосовувалися», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зранку 29 травня у чоловіка трапився перший епілептичний напад, під час якого він впав спиною на кахельну підлогу та вдарився головою. Йому надали домедичну допомогу та викликали «швидку». Невдовзі в чоловіка стався другий епілептичний напад. Лікарі надали йому кваліфіковану допомогу та госпіталізували.

Читайте також: У Києві затримали колишнього військового, який на Хрещатику вдарив працівника ТЦК

Після чотирьох днів, проведених у лікарні, 2 червня чоловік помер. Вказані події зареєстровані в поліцією.

«Попередньо встановлено, що травми військовозобов’язаний отримав при падінні під час епілептичних нападів та надання домедичної допомоги. Виходячи з ситуації, яка склалася, можна припустити, що певні особи паразитують на суспільно чутливій темі, намагаючись зірвати заходи мобілізації, та маніпулюють громадською думкою», - додали у ТЦК.

Як повідомляв Укрінформ, у Баранівці на Житомирщині поховали 32-річного чоловіка, якого військовослужбовці ТЦК доставили на проходження ВЛК. За інформацією обласного ТЦК та СП, він помер через епілептичний напад, а не внаслідок побиття військовослужбовцями.

Портрет Сергія Ковальчука, Баранівка.

5 та 7 червня у Баранівці люди виходили на акцію під будівлю місцевого ТЦК та СП.

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом смерті військовозобов’язаного у районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Житомирської області.

Фото: Суспільне Житомир

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-