З Харківщини на Волинь евакуювали чергову групу дітей

З Харківщини на Волинь евакуювали чергову групу дітей

Фото
Укрінформ
Із Харківщини на Волинь вивезли чергову групу дітей за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Про це повідомляє Харківська ОВА, передає Укрінформ.

Сім’ї опікунів та піклувальників Харківщини евакуюються до Волинської області / Фото: ХОВА

"Виїзд чергової організованої групи сімей з 30 дітьми відбувся завдяки співпраці Харківської та Волинської ОВА і Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Наразі до Волинської області вже виїхали сім’ї з 80 дітьми", - йдеться у повідомленні.

Так, евакуювали дітей із населених пунктів Вовчанської, Шевченківської, Кіндрашівської, Золочівської та Вільхуватської територіальних громад Харківщини. Загалом евакуації до більш безпечних регіонів України потребують 123 дитини пільгової категорії.

Читайте також: На Рівненщину прибув шостий евакуаційний потяг із Донеччини

«Евакуйовані сім’ї з дітьми охоплені повноцінним соціальним супроводом, підтримкою та допомогою. За домовленості з нашими колегами із Волинської ОВА, родини розмістять в санаторних закладах регіону. Ми вдячні за підтримку та допомогу в процесі евакуації нашим надійним партнерам з ЮНІСЕФ та «Укрзалізниці» за забезпечення логістики», - зазначила заступниця начальник Харківської ОВА Віта Ковальська.

У відомстві наголошують, що обов’язкова евакуація в примусовий спосіб дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування разом з їх законними представниками, з окремих населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів Харківської області, розташованих близько до лінії розмежування або в прикордонній зоні з РФ в умовах воєнного стану, здійснюється за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Читайте також: Кількість учнів у школах Донеччини з початку повномасштабної війни скоротилася майже на 50%

Як повідомлялося, з прикордонного села Івашки Золочівської громади Богодухівського району Харківщини завершена примусова евакуація родин із дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-