Поліція Києва цьогоріч отримала понад 750 фейкових повідомлень про мінування

Поліція Києва цьогоріч отримала понад 750 фейкових повідомлень про мінування

Ексклюзив
Укрінформ
Столична поліція з початку цього року загалом отримала 756 неправдивих повідомлень про мінування об’єктів.

Про це йдеться у відповіді слідчого управління Головного управління Нацполіції у місті Києві на інформаційний запит Укрінформу.

«Відповідно до наявної інформації в ІКС «Інформаційний портал Національної поліції України» в період часу з 01.01.2024 по 05.06.2024 (до поліції Києва – ред.) надійшло 765 завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності, за аналогічний період минулого року – 737», - зазначили правоохоронці.

За інформацією установи, основними об’єктами, про замінування яких повідомляється, є: торгівельно-розважальні центри, медзаклади, навчальні заклади освіти, готелі, кінотеатри, вокзали, аеропорти, органи влади та інші установи, розташовані в різних районах Києва.

Читайте також: Російські спецслужби готують нову кампанію проти України - розвідка

«Разом з тим інформуємо, що слідчими підрозділами Головного управління Національної поліції у м. Києві за період часу з 01.01.2024 по 05.06.2024, 5-ти особам повідомлено про підозру у кримінальних провадженнях, розпочатих за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) ККУ, у 6-ти - обвинувальні акти відносно винних осіб направлено до районних суддів м. Києва», - заявили у пресслужбі.

Як повідомлялося, 5 квітня у поліції Києва поінформували про затримання псевдомінера адмінбудівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-