На Полтавщині судитимуть банду, яка планувала вбити депутата облради та посадовця поліції

На Полтавщині судитимуть банду, яка планувала вбити депутата облради та посадовця поліції

Фото, відео
Укрінформ
На Полтавщині судитимуть учасників банди, які готували вбивство депутата облради, а також заступника начальника поліції одного з райуправлінь у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, передає Укрінформ.

За даними слідства, поліцейського зловмисники хотіли вбити через його професійну діяльність, а депутата - у зв’язку з активною боротьбою з наркотиками на Полтавщині.

«Організував діяльність озброєної банди 48-річний кримінальний авторитет, який залучив до протиправних дій чоловіків спортивної статури віком від 16 до 31 року. Одним із учасників став 22-річний рідний син лідера, який власне і повинен був скоїти вбивство. Для реалізації запланованого, батько дав синові настанову пройти відповідне навчання у тирі», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці також установили причетність фігурантів до злочинів, скоєних упродовж 2023 року. Йдеться про умисне вбивство жителя Кременчука, якого застрелили з обріза рушниці, і замах на вбивство ще одного місцевого жителя, котрий продав зброю підозрюваним.

На початку лютого 2024 року поліцейські знешкодили банду й затримали її учасників. Тоді вісьмом фігурантам повідомили про підозри за цілою низкою статей КК.

Досудове розслідування завершено. За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно організатора, його сина та ще п’ятьох учасників банди скеровано до суду для розгляду справи по суті. Вони перебувають під вартою. Ще один учасник у розшуку, матеріали на нього виділені в окреме провадження.

Читайте також: СБУ знешкодила у Дніпрі банду, яка викрадала людей і вимагала в них вигадані борги

За скоєні злочини фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, на Полтавщині затримали 57-річного чоловіка за підозрою у жорстокому вбивстві та сексуальних діях щодо 12-річної дівчинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-