На Донеччині росіяни минулої доби вбили цивільного, ще дев’ятьох поранили

На Донеччині росіяни минулої доби вбили цивільного, ще дев’ятьох поранили

Укрінформ
Російська армія минулої доби, 10 червня, вбила одного жителя Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, «за 10 червня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — у Сергіївці. Ще 9 людей в області за добу дістали поранення».

Читайте також: Із Донеччини за тиждень евакуювали понад 100 цивільних

Як підкреслив Філашкін, загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині (1995 загиблих і 5008 поранених) подана без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі.

Також як повідомляє поліція Донецької області, росіяни за минулу добу, 10 червня, здійснили 2328 обстрілів Донецької області, влучання зафіксовані в 13 населених пунктах, де пошкоджено було 27 цивільних об’єктів.

«Протягом минулої доби поліція зафіксувала 2328 російських обстрілів… Пошкоджено 27 цивільних об’єктів – 17 житлових будинків, підприємства, адмінбудівлі, критичну інфраструктуру», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що війська РФ поцілили по 13 населених пунктах: містах Гірник, Костянтинівка, Курахове, Покровськ, Торецьк, селищах Гостре, Курахівка, Нью-Йорк, Щербинівка, селах Галицинівка, Неліпівка, Новоселидівка, Сергіївка.

Зокрема, на Костянтинівку росіяни скинули авіабомбу «КАБ-500», де поранили п’ять мешканців, пошкодили 13 багатоквартирних будинків, адмінбудівлю, трансформатор.

Двома ракетами окупанти поцілили по Покровську, у результаті було травмовано цивільну особу, пошкоджено промисловий об’єкт.

За інформацією правоохоронців, у Сергіївці внаслідок артилерійського удару загинув 52-річний чоловік. Двоє мирних жителів були поранені в Нью-Йорку, один – в Неліпівці.

У Торецьку пошкоджено три приватних оселі, адмінбудівля та підприємство.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 9 червня здійснили 2307 обстрілів Донецької області, влучання зафіксовані в семи населених пунктах, де руйнувань зазнали 10 житлових будинків.

Фото: Поліція Донецької області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-