Держлісагентство змінить керівників прифронтових лісгоспів Донеччини та Харківщини

Держлісагентство змінить керівників прифронтових лісгоспів Донеччини та Харківщини

Укрінформ
Держлісагентство за результатами перевірки діяльності прифронтових лісових господарств Донецької та Харківської областей ухвалило рішення про зміну керівництва зазначених підприємств.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Смаль, передає Укрінформ.

«Позаминулого місяця у лісгоспах Донеччини проведені перевірки окремих питань діяльності. Ухвалено рішення замінити керівників лісгоспів. Комусь це може не подобатися, хтось намагається цьому перешкоджати, ховатися від звільнень на лікарняних, але сьогодні як ніколи на місцях потрібен вмотивований та ефективний менеджмент», - сказав Смаль.

Він додав, що всі кадрові рішення будуть доведені до кінця.

Смаль підкреслив, що ситуація у прифронтових господарствах складна. Велика частина лісових масивів замінована. Гостро бракує кадрів. Водночас є велика потреба у забезпеченні місцевого населення і військових частин дровами. Зростає запит на деревину для будівництва фортифікацій.

Як зауважив очільник Держлісагентства, допомога надходить з лісових господарств по всій країні, але й у прифронтових підприємств також є можливість мобілізувати додаткові ресурси для збільшення поставок.

Читайте також: Збитки на майже 23 мільярди: Рахункова палата провела аудит лісового та мисливського господарства

Як повідомлялося, на території Донецької області (разом з окупованою з 2014 року частиною регіону) ліси й чагарники займають тільки 5,6%, переважно в долині Сіверського Дінця — соснові бори, на Донецькому кряжі — діброви, байрачні ліси.

Наразі більша частина лісів Донеччини забруднені снарядами та ракетами, що не розірвалися, а також великі території заміновані.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-