СБУ затримала агента ФСБ з братом, які готували ракетний удар по Мотор Січі

СБУ затримала агента ФСБ з братом, які готували ракетний удар по Мотор Січі

Фото
Укрінформ
У Запорізькій області Служба безпеки України затримали агента ФСБ та його брата, які збиралися передати геолокацію цехів публічного акціонерного товариства “Мотор Січ” та ще одного машинобудівного заводу.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За даними контррозвідки СБУ, ворогу потрібні були локації конструкторських бюро та виробничих потужностей, котрі були передислоковані після повномасштабного вторгнення і де виготовляють авіадвигуни для бойових гелікоптерів та безпілотних літальних апаратів.

Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила свого агента – механіка верстатів одного з промислових об’єктів Мотор Січі.

За вказівкою загарбників їхній агент обходив територію підприємства та фіксував місце розташування виробничих цехів та складів з готовою продукцією.

Потім зловмисник робив позначки потрібних локацій на гугл-картах для їх подальшої передачі до ФСБ.

Він збирався передати відповідний звіт агресору через свого брата – безробітного місцевого жителя, який був на прямому зв’язку з кадровим співробітником російської спецслужби.

У разі отримання розвідувальної інформації, загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по оборонних об’єктах Запоріжжя.

Однак, контррозвідники СБУ затримали обох зрадників, коли вони готували сеанс зв’язку для передачі розвідданих до ФСБ.

Також Служба безпеки провела комплексні заходи, щоб убезпечити потужності оборонно-промислового комплексу України.

Читайте також: СБУ затримала на Хмельниччині депутатку міськради та двох її дітей, які працювали на ФСБ

За даними слідства, обидва фігуранти потрапили в поле зору російської спецслужби через їхнього батька – прихильника РФ, який проживає на тимчасово захопленій частині регіону.

Після дистанційного вербування, агентів вивели на прямий контакт з представником ФСБ. Для комунікації використовували анонімні чати в популярному месенджері.

Правоохоронці повідомили обом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила 19-річного агента Росії, який готував удари по госпіталях і військових вишах.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-