На Буковині затримали експосадовця ТЦК, який допомагав ухилянтам

На Буковині затримали експосадовця ТЦК, який допомагав ухилянтам

Укрінформ
У Чернівецькій області правоохоронці затримали колишнього посадовця районного військкомату. Його підозрюють у незаконному переправленні ухилянтів через кордон за хабарі у 5 тисяч доларів.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області, передає Укрінформ.

"На Буковині затримали експосадовця районного ТЦК, який за 5000 доларів проводив через кордон до Румунії. "Клієнтів" збирали у визначеному місці поблизу кордону і потім лісосмугою проводили поза офіційними пунктами пропуску", - йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що наразі правоохоронці затримали одного з учасників цієї схеми. Охочих виїхати підшукували серед жителів Чернівецької області.

"Надалі подробиці щодо дати, часу та місця перетину обговорювали безпосередньо з клієнтами в приватному спілкуванні та онлайн. Узгодивши деталі, надсилали координати та відповідну інформацію. За послуги з незаконного перетину кордону брали по 5000 доларів з особи. Після зустрічі клієнтів переводили через державний кордон до Румунії. Перехід проходив лісосмугами поза офіційними пунктами пропуску", - зауважили у поліції області.

Читайте також: На Буковині біля кордону з Румунією затримали мікроавтобус із 34 ухилянтами

35-річного мешканця Чернівецького району правоохоронці затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання коштів за "послугу провідника". Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення понад 242 тис. грн застави.

Наразі проводяться подальші слідчі дії для встановлення усіх осіб, причетних до функціонування схеми.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.

Як повідомлялося, у Києві затримали ексдепутатку, яка заробляла на ухилянтах до $100 тисяч на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-