На Київщині через негоду знеструмлені 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій

На Київщині через негоду знеструмлені 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій

Укрінформ
У Київській області внаслідок негоди станом на ранок середи, 12 червня, знеструмлені 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій.

Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

“Через негоду на Київщині аварійні відключення світла. Внаслідок грози із сильним дощем та вітром до 25 м/с на ранок 12 червня знеструмлено 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій. Грозовий фронт зачепив всі регіони Київщини”, - йдеться у повідомленні.

Фахівці вже ліквідовують наслідки негоди. Заплановано максимально оперативно відновити сьогодні роботу всіх ліній вищої напруги – 10 кВ та перейти на заявки клієнтів по мережах нижчого класу напруги 0,4 кВ, щоб повернути світло в усі домівки.

У КОВА зазначили, що сильний вітер із дощем ускладнюють роботи, що може спровокувати нові аварії у мережах.

Читайте також: Графіки відключень у середу по всій Україні діятимуть з 15:00

“Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередачі”, - застерегли у КОВА.

Своєю чергою у КМДА поінформували, що нині фахівці в посиленому режимі ліквідовують у Києві підтоплення, спричинені зливами.

Для ліквідації наслідків негоди загалом задіяні 168 працівників та 63 одиниці спецтехніки і спецзасобів. Для очистки зливоприймальної системи. використовують мотопомпи та насосні станції.

Фото: КМДА

За інформацією КМДА, «зараз дорожники ліквідовують підтоплення на вулицях Переяславській, Підлипка, Автотранспортній, Садовій, Ташкентській, Автопарковій та Кирила Осьмака в Дарницькому районі. Також тривають роботи у Святошинському районі – на вулицях Стеценка та Маховій. В Оболонському районі ліквідовують підтоплення на вул. Казанській».

Читайте також: На Тернопільщині через зливу сталося руйнування мосту, наслідки ліквідовують

У разі виявлення місць підтоплень проїжджої частини чи тротуарів на інших локаціях треба звернутися до диспетчерської «Київавтодору» за телефоном 044-284-74-19.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Гідрометцентру, в Україні 12 червня убільшості областей грози, у північних, Вінницькій та Черкаській областях значні дощі, вдень у центральних, південних та східних областях місцями град та шквали, вночі до 19°, вдень до 30°.

Фото: КОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-