Рівненщина прийняла сьомий евакуаційний потяг з Донеччини

Рівненщина прийняла сьомий евакуаційний потяг з Донеччини

Фото
Укрінформ
Рівненщина прийняла сьомий з початку року евакуаційний потяг з Донеччини.

Про це повідомив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Рівненщина прийняла черговий евакуаційний потяг з Донеччини. Вже 7-й у цьому році», - повідомив Коваль.

За його словами, 12 червня в область прибуло 30 людей, серед них 12 дітей. Усіх евакуйованих розмістять у громадах Рівненського району.

У Мінреінтеграції інформують, що на Рівненщині евакуйованих забезпечили медичним супроводом, допомогли з розміщенням у громадах, а також надали грошову допомогу у розмірі 3600 гривень кожній евакуйованій особі.

Водночас громадські організації та благодійні фонди забезпечили переселенців гарячими напоями, боксами з їжею, гігієнічними наборами, а також надали їм психологічну і правову допомогу. Йдеться про Товариство Червоного Хреста України, ГО «Центр інтеграції», БФ «Рокада», КЗ «Денний центр соціально-психологічної допомоги», БФ «Право на захист».

У відомстві нагадують, що готовність Рівненської області приймати евакуйованих мешканців Донеччини обговорювали на Коордштабі з евакуації під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Також додають, що з розкладом руху евакуаційних поїздів та номерами гарячих ліній для попереднього запису можна ознайомитися за посиланням.

У попередніх 6 потягах приїхало 204 людини, нагадав Коваль. Їх розмістили у Рівненському та Дубенському районах.

Читайте також: На Волинь прибув другий евакуаційний потяг з Харківщини

В ОВА запевнили, що в області готові й надалі приймати співвітчизників, які постраждали внаслідок війни. Наразі для цього підготовлено понад 400 місць.

Як повідомляв Укрінформ, у межах обов’язкової евакуації у примусовий спосіб планується вивезти 261 дитину із семи населених пунктів Донецької області. Вони разом із батьками або іншими законними представниками будуть евакуйовані до безпечних регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-