На Донеччині затримали агента ГРУ, який готував прорив оборони на Покровському напрямку

На Донеччині затримали агента ГРУ, який готував прорив оборони на Покровському напрямку

Укрінформ
Служба безпеки України затримала у Донецькій області агента Головного управління Генштабу Збройних сил Росії (відомого як ГРУ), який допомагав росіянам прорвати лінію оборони на Покровському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

За завданням російської спецслужби зловмисник розвідував місця базування та переміщення українських військ поблизу передової.

У зоні його особливої уваги були укріпрайони та бойові позиції артилерії Збройних сил України, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи росіян.

Щоб виявити потрібні локації, фігурант пішки обходив місцевість, де приховано фіксував розташування українських захисників.

Ця інформація була потрібна загарбникам для підготовки бойових операцій на фронті з використанням авіаударів, артилерійських обстрілів та вилазок ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

Кіберфахівці СБУ завчасно викрили плани росіян і затримали їхнього агента.

Також співробітники СБУ провели заходи з убезпечення локацій Сил оборони.

Читайте також: СБУ затримала коригувальницю російських ударів по Харкову

У затриманого були вилучені мобільний телефон і банківські картки, на які йому надходила винагорода від російської спецслужби.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Він перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала колаборанта, який працював на росіян у період тимчасового захоплення Сватівського району Луганської області, зокрема ремонтував їм військову техніку.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-