Суд призначив ₴2 мільйони застави командувачу сил тероборони «Південь», якому підлеглі будували маєток

Суд призначив ₴2 мільйони застави командувачу сил тероборони «Південь», якому підлеглі будували маєток

Фото
Укрінформ
Районний суд в Одесі обрав запобіжний захід у вигляді 2 млн грн застави командувачу Одеського регіонального управління сил територіальної оборони “Південь”, який змушував підлеглих бійців будувати йому будинок.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

Прокуратура готує апеляцію, оскільки сторона обвинувачення просила суд обрати командувачу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави у 5 млн грн.

Фото: ДБР

У ДБР нагадали, що 3 червня правоохоронці повідомили про підозру командувачу регіонального управління сил тероборони “Південь”, який залучив трьох військовослужбовців до будівництва маєтку ще у 2023 році. Вони понад рік зводили будинок, отримуючи при цьому доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій.

Читайте також: На Одещині бухгалтер військової частини привласнив понад ₴4 мільйони виплат бійців

Командувачу повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

За скоєне йому загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного інкримінують побиття і приниження курсантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-