З Борівської громади на Харківщині через посилення обстрілів евакуюють 30 дітей

З Борівської громади на Харківщині через посилення обстрілів евакуюють 30 дітей

Укрінформ
З частини сіл Борівської громади на Харківщині через посилення російських обстрілів евакуюють 30 дітей, про загальну евакуацію поки не йдеться.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Борівської громади Олександр Тертишний в ефірі «Суспільне. Новини».

«Ситуація в громаді напружена, але, як говорять військові, контрольована. Останнім часом ворог щодня тероризує наші населені пункти, обстрілює з різних видів озброєння. Знищення житлового фонду, комунальних закладів. У адміністративному центрі - селищі Борова, вже немає жодної цілої адміністративної будівлі», - розповів Тертишний.

За його даними, 16 червня росіяни обстріляли чотири населених пункти Борівщини, зокрема, в Пісках Радьківських було знищено пів вулиці.

«Основні види зброї – КАБи, РСЗВ, залітає до нас і балістика», - зазначив Тертишний.

За його даними, протягом останніх двох місяців через посилення обстрілів жителі почали виїздити: якщо на початок року налічувалося 7,5 тис. жителів, то зараз орієнтовно – 6700.

«У прифронтових селах живуть близько 150 людей. Це ми називаємо «червона зона». Дітей там зовсім немає. Зараз будемо приймати рішення про обов’язкову евакуацію 30 дітей з населених пунктів, так званої, помаранчевої зони. Ці населені пункти далі від фронту, але вони часто під обстрілами. Про загальну евакуацію питання поки що не стоїть», - сказав Тертишний.

За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, зараз на території Борівської громади загалом проживає 580 дітей.

З громади вже евакуювали 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 3 дитини евакуйовані до Волинської області, 2 дитини - до Харкова, 4 дитини - до Ізюма, 1 — до Закарпатської області.

Читайте також: На Сумщині повністю евакуювали мешканців 28 населених пунктів

Як повідомлялося, 18 червня у Третій штурмовій бригаді повідомили, що найближче завдання окупантів – вийти до населених пунктів Чернещина – Першотравневе, з подальшим захопленням населеного пункту Борова Харківської області. Ця громада межує з Луганською областю.

В ОСУВ «Хортиця» прокоментували, що Сили оборони «готові до будь-якого розвитку подій, і українські захисники дадуть адекватну відсіч».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-